Senja festival var raus og integrerte meg sammen med viser og rockeprogrammet. Der traff jeg min datter Ellen. Hun møtte meg på kaia; hun hadde kommet en dag for tidlig men fikk husrom hos Bjørg, en godhjertet dame som jobber på fiskeri ute på havet. Når hun er på jobb får hun bare 6 timer fri om døgnet til å spise sove og slappe av! Allikevel med hus fyllt med familie hadde hun plass til en til.
Hvor lang tid tar det å bli forelsket i et fjell? Festivalen er i Gryllefjord og når vi kom virket de høye fjellene på hver siden av fjorden skumle og innesperrende men innom et døgn stirret jeg på dem med undrende blikk. Her er et dårlig bilde av fjellet og en søt bilde av Nanna som er en lokal kjendis her som vi ble kjent med.

20120810-184824.jpg
Jeg fikk egen leilighet til å bo sammen med Ellen, det var luksus. Den første dagen dro vi til kafeen og på neste bordet var det noen pyntete eldre damer som virket så utrolig triste at jeg trodde noe tragisk hadde hent. Ellen lurte på om det var været som fikk dem til å se så ulykkelig ut men det viste seg at det var tedansen som var avlyst.
Vi kom i prat og begynte å snakke om mitt fortellerprogram og de smilte og var glade igjen. Fortelling ble holdt på en bruktbuttik der det i tillegg var kunstutstilling og når timen nærmet seg måtte det hentes flere og flere stoler. Folk presset seg inn og det ble stappfullt. NRK Troms filmet og etterpå ble jeg invitert igjen til neste år. Jeg følte meg enda mer æret når jeg dro ned til havnet for å prøve å få noe fisk og han som tydeligvis var the Big Boss tok meg inn i fiskehallen og ga meg en svær sei. Vi grillet den med den unge teatergruppen Rimfrost og det var sykt god.

Det hadde kommet fra presten et ønske om trekkspill til gudstjenesten neste dag så Nanna fra festivalen og Ellen dro ut midnatt og i løpet av ti minutter hadde skaffet et trekkspill hos en nabo. Det viste seg at det var feil type men vi øvde på noen sanger, dro bort til naboen og sang. Der var det noen skikkelig flotte sangfugler av den eldre generasjonen og vi jammet sammen. Selv om det var feil trekkspill ble vi varme. Ellen dro ut engang til, nå var kl. halv to og i løpet av 15 minuter kom hun tilbake med trekkspill AV RIKTIG ART! Det var ryngende applaus, alle hemninger ble borte, sangen fløy i alle retninger og jungeltelegrafen funket sånn at Sirkus Eliassen og Topcoat og de andre dukket opp også. Litt av en nattspill…

Neste dag fikk vi frokost hos Nanna, en ildsjel som startet Rimfrost og hørte om nye planer med organisasjon Von.
I buttiken hadde jeg truffet Steivor, en tidligere elev på muntlig fortelling. Hun er også søster til den flotte visesangeren og stortingspolitikker Tove Karoline Knutsen og vi ble invitert til kaffe med moren deres som er 94 år. Det ble en fabelaktig fortellerstund. Vi fikk rikelig med spøkelseshistorier og mye annet.

Kanskje det som gjorde mest inntrykk var hvordan disse tre damer fortalte i lag med hverandre. Det var så varm og elegant hvordan de supplerte hverandre!
Her er enda et bilde som er ikke bra men never mind…

20120810-185559.jpg

2 thoughts on “Senja festival

  1. Unfortunately, that is quite common in Hong Kong but also over the world. If I am not deaf and selruy need some human contact, you may place me in that group as well. My cousin is the ‘boy’. Though he does enjoy basketball and travelling. He has not worked since college. Dealing with working adults can be difficult for him. That talks of finance, news and arts are a bit too much for him.

Comments are closed.